diumenge, 22 de desembre del 2013

SIGNATURA IMPORTANT



ail.com>


 

 

Fem-ho possible, LLEGIU, SI US PLAU, FINS AL FINAL:


Hi ha iniciada campanya de recollida de signatures al parlament europeu, en previsió de l'oposició del "Reino de España" a fer la consulta a Catalunya. O ara o mai...
Passeu-lo a tanta gent com pugueu!!! Hem d'arribar a 150.000 o més. Encara ens en falten 14.000!!
Campanya de pressió a les institucions europees per donar suport a un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.
Si et plau, SIGNA i fes-ho arribar a qualsevol persona que estigui conscienciada per aquest afer tan important per a nosaltres!!!


http://www.europeancitizensdecide.eu/petition.php?language=2

 

 




divendres, 20 de desembre del 2013

Informe PISA, l'orígen no és la causa

L’Informe PISA és una avaluació internacional promoguda per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic on s’avaluen les competències de l’alumnat de 15 anys en tres àmbits específics: les matemàtiques, la lectura i les ciències. Les proves, a banda d’avaluar el grau d’assoliment del currículum també pretenen conèixer la capacitat dels alumnes per posar en pràctica els continguts escolars a situacions de la vida quotidiana.

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat va atribuir l’estancament dels resultats de l’informe PISA 2012 a Catalunya a les “diferències socioculturals de l’alumnat i a l’alt percentatge d’estudiants procedents d’altres països…, cosa que no passa en altres comunitats autònomes que han obtingut millor puntuació”. El que s’oblida la consellera és que amb les polítiques correctes alguns Estats han estat capaços d'afeblir el vincle entre la situació socioeconòmica i el rendiment curricular. Això demostra que no s'ha de tenir en compte que els estudiants d'entorns socioeconòmics desfavorits, sigui autòctona o nouvinguda, tenen baix rendiment escolar. Tots els estudiants han de tenir la mateixa possibilitat d'èxit a l'escola, malgrat les seves realitats. Els resultats de l’Informe PISA 2012 mostren que cap país o economia va aconseguir la meta per crear un sistema educatiu totalment igualitari. El fet que els països i les economies que experimenten variacions en el grau que els resultats de l'aprenentatge estan associats amb contextos socioeconòmics demostra que l'origen social i la nacionalitat no són un fet inevitable i que les polítiques i pràctiques poden fer una gran diferència.

Davant l’afirmació de la consellera cal remarcar les valoracions d’entitats com la Fundació Jaume Bofill, “No existeix una relació entre el percentatge d’estudiants d’origen immigrant i la puntuació mitjana d’un sistema educatiu, com han demostrat les diferents edicions de l’avaluació PISA. El percentatge d’alumnat d’origen immigrant no es mostra com un factor explicatiu de la nota mitjana que obtenen els diferents sistemes educatius avaluats, tant des del punt de vista de la comparació internacional com entre comunitats autònomes” o S.O.S. Racisme “Som conscients que l’escola pública està patint, els darrers anys, un seguit de retallades pressupostàries que dificulten garantir una educació universal, de qualitat i pública per a tothom... Aquesta realitat, i no la presència de nens i nenes provinents de diferents classes socials o diferents orígens, és la causa real de dificultats dins de les aules catalanes”.
Sovint escoltem declaracions que revelen com a mínim “miopia”, per abordar de manera reductora el fenomen de la immigració, entesa com un problema d'ordre públic; si unim això a la suposada culpa per haver suspès l’Informe PISA, estaríem incubant l'ou de la serp, que va donar vots a l’extrema dreta francesa, grega, austríaca, etc. La immigració com una amenaça, aquestes són les polítiques que sembren l'odi, no la presència d'immigrants.

Maria Dantas
Secretària de la sectorial de Polítiques per a Persones Immigrades

Diàlegs Antiracistes: Sanitat, pública i universal?

La Sectorial Polítiques d'Immigració va participar del debat dels Diàlegs Antiracistes de S.O.S. Racisme que denuncia les retallades i privatitzacions a la Sanitat a Catalunya com llavor de l'apartheid sanitari.

"La darrera edició dels Diàlegs Antiracistes del 2013 la volem dedicar a analitzar la situació de l’atenció sanitària a Catalunya, un dret bàsic que el Govern, amb la permanent excusa de la “crisi econòmica”, ha convertit en un servei amb requisits d’accés. Quina és la situació actual després d’un any d’aplicació del Reial Decret-Llei 16/2012? Què han fet les institucions catalanes per pal·liar aquesta retallada de drets? Ha estat efectiu? I des de la societat civil: com es viu aquesta situació? Existeix un apartheid sanitari? Què s’està fent per frenar-ho o per combatre les consequències? Comptarem, com sempre, amb diferents persones coneixedores i referents en el tema, amb diferents visions i punts de vista, per tal de construir un anàlisi i debat enriquidor, juntament amb les persones del públic." (Font)

Als diàlegs antiracistes contra l'apartheid sanitari, amb a la FCONGD

Pregunta denuncia a la Comissió Europea sobre les agressions del grup de feixistes a l'acte de presentació de Súmate a Mataró

El dia 18 de desembre CiU, ERC, ICV i PNB van presentar a la Comissió Europea una pregunta denuncia sobre les agressions del grup de feixistes a l'acte de presentació de Súmate a Mataró.


RT:":Avui CiU,ERC,ICV i PNB hem fet Pregunta denuncia a laCE agressions ahir a Mataró acte "

.

Dia Internacional del Migrant amb la Coral Barcelona Àsia

La Sectorial Polítiques d'Immigració va participar de l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional del Migrant al Palau de la Generalitat, el dia 17 de desembre, amb cançó iraniana interpretada per la Coral Barcelona Àsia, un projecte de Casa Àsia amb l'Ajuntament de Barcelona. 

"Barcelona Coral Àsia reuneix a unes 50 persones de 23 nacionalitats diferents, de les quals el 60% és d'origen asiàtic. El concert, que va incloure tres cançons asiàtiques, de la Xina, les Filipines i Iran, i una de catalana, va reunir a un públic nombrós i entusiasta. Barcelona Coral Àsia assaja tots els dilluns a Casa Àsia sota la direcció de Carles Josep Comalada, i és un exemple de la diversitat multicultural i de la cohesió social a la ciutat de Barcelona. El gener, Barcelona Cora Àsia oferirà concerts a l'Auditori de Santa Coloma de Gramenet en el marc d les itineràncies del Festival Àsia el 2 i a l'Auditori de l'Once en el marc de la Festa Major del barri de Sant Antoni el 26." (Font)

Xerrada amb el fiscal de delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar

La Sectorial Polítiques d'Immigració va participar de la xerrada que va organitzar al defensora de la síndica de greuges de Barcelona amb el fiscal de delictes d'odi i discriminació, Miguel Ángel Aguilar, al Museu Marítim.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona va organitzar, el dia 17 de desembre, al Museu Marítim de Barcelona, una xerrada amb el fiscal coordinador del servei de delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar per a parlar de la "Investigació i persecució de delictes d'odi i discriminació. Perspectiva de la fiscalia", va adreçada a les entitats de la ciutat amb l'objectiu que puguin identificar, canalitzar i denunciar els delictes d'odi i discriminació.