divendres, 10 de gener del 2014

Entrada al CIE de Zona Franca


La visita dels cinc membres del Parlament de Catalunya i d'una eurodiputada alemanya es fa en reacció a la denegació de l'entrada sol·licitada per les vies oficials.
Representats del Parlament de Catalunya i Eurodiputada
La plataforma Tanquem els CIEs ha portat avui cinc diputats del Parlament i una eurodiputada a visitar interns del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca després que se'ls hi denegués l'entrada al centre sol·licitada per les vies oficials.
L'eurodiputada dels verds alemanys Ska Keller, els diputats d'ERC Pere Bosch i Marta Vilalta, els diputats d'ICV-EUiA Sara Vilar i David Companyon i la diputada de la CUP Isabel Vallet han entrat a visitar interns durant l'horari de visites familiars. La plataforma ha mantingut la visita en secret fins que han entrat els diputats per evitar que es tanquessin les visites abans que poguessin entrar, expliquen.
"Tot i que no els hagin deixat visitar el centre, hem volgut que puguin parlat amb interns i conèixer la situació que passen els familiars, que han de venir fins aquí per poder parlar amb els interns a través d'una mampara i no més de 10 minuts", ha explicat Mireia Vehí, de Tanquem els CIEs.
Aquesta visita es dóna en un context en que la plataforma denuncia repetides agressions a interns després de la mort el passat 3 de desembre del ciutadà armeni Alik Manukyan.

Reportatge d'en João França

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada