dilluns, 3 de febrer del 2014

Tardà: "Als CIE es podreixen els drets humans"

El diputat d’Esquerra Republicana - Catalunya Sí Joan Tardà ha denunciat, després de la visita al CIE de la Zona Franca organitzada pel ministeri de l’Interior, la situació de “limbo jurídic” d’aquestes presons per persones que només han comès una falta administrativa. Tardà ha afirmat que “això fa pudor de podrit, no perquè les persones que estan tancades no tinguin dignitat, sinó perquè aquí dins es podreixen els drets humans”. 

El diputat independentista ha recordat que “per no fer, ni tan sols han fet un reglament que ja va prometre el PSOE i no va fer; i que el PP tampoc ha estat capaç de presentar-lo tot i que ara diuen que està a punt”. Tardà ha afirmat que “el seyor Cosidó diu que s’està en un canvi de filosofia del CIE, però creiem que l’únic canvi que s’ha de fer és que persones que només han comès una falta administrativa no poden ser empresonades” i ha afegit que “ens preguntem per quina raó durant tant any la nostra societat encara permet aquesta vergonya”. 

Tardà ha reclamat que ‘les condicions del CIE respectin tots els drets, com l’assistència en la salut, el servei d’assistència amb lletrat, les visites, l’ús de telefonia mòbil, que hi hagi càmeres a totes les sales, etc i ha preguntat pels brots de racisme, pels aldarulls amb ferits del 31 de desembre i pel suïcidi d’un ciutadà armeni”. 
El diputat també ha explica que han pogut parlar “amb un ciutadà georgià que fa 31 dies que està en vaga de fam i que se’l vol deportar d’aquí a 48 hores, tot i tenir els fills i la família a Barcelona i de tenir feina. S’ha denunciat que se’l deporti enlloc de fer-li complir la sentència a l’Estat i allunyar-lo de la família” i ha explicat el compromís “d’intercedir davant el jutge” per evitar el trasllat d’una persona malalta i amb arrels a Barcelona.

- See more at: http://www.esquerra.cat/actualitat/tarda-als-cie-es-podreixen-els-drets-humans#sthash.RmkWmtHt.dpuf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada