divendres, 30 de maig del 2014

Es presenta l’observatori de seguiment del discurs polític racista OPRAX CAT

SOS Racisme Catalunya ha presentat en roda de premsa una nova eina en clau local de monitoratge i visualització del racisme i xenòfobia a Catalunya, l'OPRAX, l'Observatori de polítiques racistes i xenòfobes als municipis catalans. Un observatori present a la xarxa (www.oprax.org) que sistematitza i analitza els discuros polítics racistes i xenòfobs als municipis de Catatalunya classificant-los com a Denúncies, Bones Pràctiques, i al seu torn visibilitzant aquests discursos sobre un Mapa de Catalunya.

Els objectius de l'OPRAX CAT, que permetrà fer un seguiment més acurat dels discursos de l'odi, són:

Recollir i sistematitzar la informació relativa a discursos i polítiques publiques racistes als municipis catalans.
Recollir i sistematitzar la informació d'accions racistes individuals i/o col·lectives  en el àmbit municipal català
Analitzar de manera periòdica aquesta informació, per "fotografiar" la situació dels discurs de l'odi i de les polítiques racistes a Catalunya.
Facilitar, a partir del coneixement de la realitat, el disseny d'accions, estratègies i polítiques d'intervenció contra el racisme i la xenofòbia en l'àmbit municipal
Tot i que es farà un seguiment de tots els grups que puguin tenir pronunciaments racistes, prioritàriament, es posa el focus en municipis on hi ha regidors/es de Plataforma per Catalunya i també d'altres on el PP té l'alcaldia o gran presència al ple.

Les fonts d'informació de l'observatori són diverses, però és cabdal l'existència d'una xarxa d'observadors/es que facin seguiment dels següents espais: mitjans de comunicació locals, els generalistes, les xarxes socials, les pàgines webs i blocs de partits polítics i grups racistes, així com els blocs de periodistes que estan especialitzats en el mateix seguiment.


Campanya electoral municipal 2011

Fes-te observador/a

Fes-te observador/a de l'OPRAX, si vius a Catalunya i estàs alerta de l'actualitat local, a través del formulari al web. L'observatori parteix de l'articulació xarxa de ciutadans i ciutadanes que facin arribar allò que normalment no surt als mitjans convencionals. Persones que ens facin arribar les situacions de discriminació i vulneració dels drets humans i també les experiències de solidaritat i convivència que a diari, i moltes vegades de forma anònima, es donen entre els veïns i veïnes dels nostres barris.

Per a més informació, entra al web de l"OPRAX CAT  escriu a info@oprax.org o truca a SOS Racisme Catalunya al 933010597.

Consulteu la Nota de premsa de presentació de l'OPRAX i el Dossier de premsa de l'OPRAX que descriu els objectius i el funcionament del mateix.

 Info: http://www.sosracisme.org/actualitat/es-presenta-lobservatori-de-seguiment-del-discurs-politic-racista-oprax-cat

--
Enviat amb Gmail Mobile

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada