dimarts, 5 de novembre del 2013

Els protestants s'afegeixen al clam pel dret a decidir

Notícia de Nació Digital, Quico Sallés, 4/11/13.

El sínode de l'Església Evangèlica Espanyola (IEE) que agrupa protestants, presbiterians i luterans aprova un text en defensa de l'autodeterminació

L'Església Evangèlica Espanyola (IEE), implantada a Catalunya des de 1869, i que compta amb deu llocs de culte que formen l'Església Evangèlica de Catalunya, considera el dret a l'autodeterminació com a "principi".

La IEE ha celebrat aquest cap de setmana a Málaga el seu sínode - trobada que se celebra cada dos anys i on es defineixen els principis que han de guiar la seva actuació- on s'ha aprovat un text en defensar del dret a d'autodeterminació.

Segons informa Catalunya Religió, el text  sentencia que "considerem un principi bàsic del nostre ordenament la declaració universal dels drets humans i en base a aquesta, el dret d'autodeterminació dels pobles perquè puguin decidir sobre el seu futur". El text s'ha aprovat just dos dies després que les entitats critianes i catòliques fessin arribar al Parlament el seu suport a la consulta.

La IEE agrupa a comunitats de tradició luterana, presbiteriana (calvinista) i metodista.A Catalunya, compta amb llocs de culte a Barcelona, Rubí, Reus, Santa Coloma de Gramenet, L'Hospitalet de Llobregat i La Llagosta, tots ells agrupats al voltant de l'Església Evangèlica de Catalunya (EEC).

Continusr llegint: Una seixantena d'entitats catòliques i d'inspiració cristiana presenten al Parlament la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

http://www.naciodigital.cat/noticia/61153/jesuites/claretians/donen/fe/al/proc/sobiranista/catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada