dilluns, 4 de novembre del 2013

Esquerra Republicana presenta 150 preguntes sobre immigració al Congrés dels Diputats

Esquerra Republicana presenta 150 preguntes sobre immigració al Congrés dels Diputats
El diputat d'Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha presentat al Congrés dels Diputats 150 preguntes sobre immigració. Les preguntes es divideixen en diferents blocs: racisme, xenofòbia i delictes d'odi; pobresa, vulnerabilitat i exclusió social; residència i treball; sanitat; nacionalitat; asil i refugi; convalidació y homologació de títols; emigració; cooperació; protecció de les persones; CIE i fronteres exteriors; dret al vot; i mitjans de comunicació.

Les preguntes, elaborades conjuntament amb la Sectorial d'Immigració d'Esquerra Republicana, pretenen evidenciar els dèficits d'una llei, la Llei d'estrangeria, a la qual Esquerra no va donar suport en entendre que no només no resolia els problemes sinó que en creava de nous com la irregularitat sobrevinguda, la dificultat d'accedir a la nacionalitat o el manteniment de llimbs jurídics com els CIES, dels quals es continua encara avui sense tenir un reglament de funcionament tot i les contínues promeses del ministre de l'Interior sobre aquest tema.

El diputat Joan Tardà ha volgut recordat que encarar l'assoliment dels drets dels catalans de nova planta i les seves condicions de vida és cabdal per construir una societat més lliure. "Fem una crida als nous catalans arribats d'arreu del món en els darrers anys a convertir-se en pares i mares fundacionals de la república. Perquè si hi ha quelcom que iguala als catalans acabats d'arribar amb els que en són de fa decennis i als que han nascut a Catalunya és que cap de nosaltres tenim reconeguda la nacionalitat. Tots ens la guanyarem, alhora i junts, amb la proclamació de la república", ha afirmat el diputat. Tardà ha volgut ha recordar que mentrestant la "llei d'estrangeria només ha servit per convertir els ciutadans immigrats en ciutadans de segona, d'aquí que s'hagi volgut fer al Congrés aquesta ofensiva" amb les més de 150 preguntes entrades al registre del Congrés.

- See more at: http://www.esquerra.cat/actualitat/esquerra-republicana-presenta-150-preguntes-sobre-immigracio-al-congres-dels-diputats#sthash.hQ3W5OXK.dpuf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada